Ontinyent suspende su Fiesta de Moros i Cristians

Santíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent/informaValencia.comSantíssim Crist de l'Agonia d'Ontinyent/informaValencia.com

Quedan aplazadas hasta 2021 en sus fechas habituales, manteniendo el orden de comparsas, cargos de capitanes, embajadores y abanderados y primers trons

Domingo, 26 de abril de 2020

Antonio Silvestre/Ontinyent.-  «Per unanimitat de la Junta de Govern de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, s’acorda suspendre la celebració de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent en honor al Santíssim Crist de l’Agonia de 2020, fins l’any 2021 en les seues dates habituals, mantenint-se per a les properes Festes l’ordre de les comparses i els càrrecs i primers tro de 2020, que seran de nou efectius a partir de l’1 de març de 2021».

Comparsa Llauradors/informaValencia.com

En un comunicado de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonía de Ontinyent, se ha anunciado este domingo el aplazamiento de las Fiestas de Moros y Cristianos de la capital de La Vall, tras una reunión telemática celebrada el pasado día 8 de abril, en la que el 90 por ciento de las 24 comparsas estuvieron de acuerdo en la decisión de mantenerse a la espera de la evolución de la pandemia de coronavirus.

«Al llarg de les últimes setmanes l’equip de govern de la Societat de Festers, i en especial el seu president, han mantés l’ànim i l’esperança en que la situació millorara, i com a conseqüència en que la celebració de les Festes fóra possible. Motivats per la possibilitat de mantindre la tradició, la història, el sentiment, la il·lusió i la convivència festera de tots els ontinyentins i ontinyentines, formen part o no de les comparses. I al mateix temps sense deixar de pensar també en el vessant artístic i econòmic de les Festes: hostaleria i comerços, bandes de música, ballets, carrossers, dissenys i confeccions, estilistes de maquillatge, empreses d’espectacles, empreses de lloguer de vestits de moros i cristians… Activitats fonamentals per a la Festa que, al mateix temps que moltes altres, travessen una molt mala situació que pot esdevindre més complicada encara per a este sector tan important en la nostra estimada ciutat, ja que a Ontinyent exportem Festa de Moros i Cristians per tot arreu. Com a mostra, cal fer menció que professionals del sector van emetre un comunicat conjunt per a demanar prudència a les diverses localitats que celebren Festes de Moros i Cristians, per tal que abans de prendre qualsevol tipus de decisió precipitada es tingueren en consideració, per descomptat sempre prioritzant la salut, les grans pèrdues econòmiques que es podrien produir i els molts llocs de treball que corren risc», detalla el comunicado.

Así y después de agotar las fechas límite para adoptar una decisión respecto a la celebración de las Fiestas de la localidad, consideradas de Interés Turístico Nacional, la Junta de Gobierno ha decidido trasladarlas a las mismas fechas de 2021.

Comparsa Llauradors/Img. A.Silvestre

«Però quasi acabat el mes d’abril, data límit aproximada que ens vam marcar per tal de plantejar decisions al respecte, l’escenari que se’ns presenta no és gens optimista. S’acaba d’ampliar novament l’estat d’alarma, i el Govern estatal no ha pogut definir encara estratègies clares per a la desescalada de les mesures adoptades; així i tot, les decisions que prenga podran ser reversibles i estaran marcades per la incertesa. A més, el contacte continu que el president d’esta Societat manté amb l’Ajuntament d’Ontinyent, amb diferents Conselleries i amb Delegació del Govern ens fa arribar informacions gens esperançadores respecte a la concentració de persones, tant a curt com a mig termini. I per descomptat, no podem deixar de banda el tristíssim vessant emocional d’esta crisi, que està provocant desenes de milers de contagis i defuncions. 

Les nostres Festes de Moros i Cristians en honor al nostre Morenet, considerades d’Interés Turístic Nacional i amb projecció internacional, mereixen ser celebrades amb les màximes garanties i en tot el seu goig i esplendor; de la mateixa forma, també mereixen ser respectats els seus procediments de decisió. Així que durant estes últimes setmanes i tenint en compte també el pitjor dels escenaris, hem estat estudiant quina seria la via conforme a dret per tal de suspendre, si s’escau, la celebració de les nostres Festes, ja que el Reglament de la Societat de Festers no faculta ni al seu president, ni al seu equip de govern, ni a la Junta de Govern d’esta Societat per a prendre una decisió tan excepcional com seria la suspensió fins l’any vinent. Així que ens hem acollit a l’Article 26 del Reglament de la Societat de Festers, que estipula que “La variació de les dates establides s’efectuarà per acord de la Junta de Govern de la Societat de Festers, pres per majoria de dos terços dels assistents, i referendat amb posterioritat pel vuitanta per cent de les comparses en consulta que es realitzarà obligatòriament”.

La nota informativa finaliza con el acuerdo de suspender hasta el próximo año las Fiestas de 2020, manteniéndose para la edición de 2021 tanto los cargos de capitanes, embajadores, abanderados y primers trons.

«Per tot açò, ha estat convocada la Junta de Govern de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, on estan representades les 24 comparses, a data de 26 d’abril de 2020; sessió que s’ha realitzat telemàticament amb l’objectiu de fer una reflexió conjunta i sense precedents al voltant de la suspensió fins el proper any de les nostres Festes de 2020 (mantenint-se per a les Festes de 2021 tant els càrrecs i primers tro com l’ordre de les comparses d’enguany). I s’ha pres el següent acord, que seguidament ha de ser ratificat per les comparses en consulta obligatòria:

Per unanimitat de la Junta de Govern de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, s’acorda suspendre la celebració de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent en honor al Santíssim Crist de l’Agonia de 2020, fins l’any 2021 en les seues dates habituals, mantenint-se per a les properes Festes l’ordre de les comparses i els càrrecs i primers tro de 2020, que seran de nou efectius a partir de l’1 de març de 2021.

Es remet a les comparses, a més d’este comunicat que han de fer extensiu als seus membres, un certificat a emplenar amb el resultat de la consulta obligatòria que han de realitzar als seus components respecte d’este acord, document acreditatiu de la consulta que haurà de ser enviat a la Societat de Festers abans del dimecres 29 d’abril de 2020.

Cas que es ratifique l’acord, no es girarà l’import del 40% restant de la quota del carnet de la Societat de Festers (que hauria de fer-se efectiu a data de 30 de juny de 2020). Així mateix, i donat el cas, es practicarà a les comparses la liquidació per diferències d’altes i baixes abans del 26 d’abril de 2020″, termina el comunicado.

Se el primero en comentar on "Ontinyent suspende su Fiesta de Moros i Cristians"

Deja tu comentario

No se publicará tu email


*