Valencia

Exaltación de la Fallera Mayor Infantil de Valencia, Clara Parejo

Teresa Broseta ha ofrecido unas tiernas palabras a Clara, en su discurso como mantenedora de la Exaltación

«Mireu, hi ha una dita africana que m’agrada molt, i que diu que cal una tribu sencera per a educar una criatura. I sabeu què pense cada volta que ho escolte?Pense que les falles són les nostres tribus.Perquè són el lloc on els nostres xiquets i xiquetes troben un fum de iaies i iaios, oncles i ties, cosins i cosines que no són de la seua sang, però que formen una autèntica i gran família, unida per l’amor a les Falles. I ho pense també perquè les Falles, com les tribus, conserven uns rituals antiquíssims que s’han mantingutpràcticament invariables generació rere generació, com l’acte que estem vivint ara mateix», ha comenzado Teresa Broseta, la mantenedora del Acto de Exaltación de Clara como Fallera Mayor Infantil 2017.

Y en ese símil entre las tribus africanas y las comisiones falleras, presentando a cada una de las componentes de la Corte de Honor de Clara, se ha mantenido Teresa hasta llegar al tramo final de su alocución.

«…I així arribà un any molt i molt especial que per casualitat, només per casualitat, era també el 2017 en l’antic calendari de les tribus. Era un any especial perquè, per primera vegada en la història, la humanitat sencera podia contemplar el que passava a les tribus des d’un mirador altíssim que es deia UNESCO. Per això aquell any, més que mai, buscaren amb lupa la xiqueta que complia totes aquelles condicions. Quan la trobaren per fi, en una tribu xicoteta i molt treballadora que es deia Sapadors-Vicent Lleó, la màxima autoritat de València proclamà amb solemnitat:

– Clara María Parejo Pérez serà enguany la portadora de la primavera! Imagineu-vos l’alegria que esclatà en la seua tribu. I en sa casa! Tot eren besos i somriures, felicitacions i abraçades. Mabel i Pepe, que així es deien els pares de l’elegida, estaven emocionats, orgullosos i molt, molt contents. Tan emocionats, orgullosos i contents com estaven els seus germans, el pacient i amable Kiko i la menuda Celia. I com estava Isabel, la seua iaia.», ha relatado la escritora, que ha finalizado de forma emotiva su discurso:

«…amb tota eixa naturalitat i senzillesa teues, que no has de perdre mai, has aconseguitja escriure el teu nom amb lletres d’or en la història de València, i, amb ell, el de les dotze perles que t’envolten com una esplèndida joia. Juntes regnareu sobre el foc i la flama. Juntes desterrareu l’hivern dels cors de la gran família fallera amb el vostre somriure. I, quan arribe el mes de març, juntes 8 caminareu per la senda de les flors per a portar a València, en un esclat de pólvora i foc, novament la primavera. Perquè no dubte ni per un segon que ho faràs, que ho fareu, vos done ja les gràcies. Moltes gràcies i molta felicitat, Rebeca i Ariadna, Yaiza i Yaiza, Marina i Marina, Clàudia i Sònia, Paloma i Mar, Núria i Natàlia. Moltes gràcies, preciosa Clara, i que tingues un regnat inoblidable.»

Loading...
Clara parejo, Fallera Mayor Infantil de Valencia 2017/JCF

Imposición de la banda

«Valencianos y valencianas. De nacimiento o derecho. Estantes o habitantes de la ciudad de Valencia. Es hora de que los falleros os presentemos a nuestra Reina Infantil para rendirla los honores que su distinción merece … Por el conjunto de virtudes que atesora y que la hacen dignísima portadora de nuestra más alta representación, rindam homenatje d’amor y pleitesía a la Fallera Mayor Infantil de Valencia … «

La voz en Off de Rafael Martín y esta emblemática presentación lo anuncia. Suenan los primeros acordes de la Suite «Fallera Mayor». La Sala Iturbi se pone en pie para recibir a la máxima representante de las fiestas infantiles de Valencia, Clara Mª Parejo y Pérez. Con la elegancia que la caracteriza, Clara avanza hacia el escenario seguida por Joan Ribó, y saluda a los falleros y falleras que la acompañan en el Palau de la Música, a su familia y amigos. Su sonrisa es reflejo de la emoción que vive al ver que se acerca el momento en el que, por primera vez, lucirá la banda que la acredita como Fallera Mayor Infantil de Valencia.

En el escenario, le espera su Corte de Honor. En el semblante de todas ellas, la complicidad y la emoción de saber que están viviendo un momento único en sus vidas y que se escribirá con letras de oro en la historia de las Fallas, de estas Fallas Patrimonio Inmaterial de la Humanidad.

Portadas por su hermana Celia, la banda y la joya entran en escena. Joan Ribó, alcalde de Valencia, y Pere Fuset, Presidente de Junta Central Fallera, hacen imposición de estos dos emblemas únicos que solo lucen las Falleras Mayores Infantiles de Valencia.

Clara María Parejo Pérez avanza un paso y dedica un saludo, ya oficialmente como Fallera Mayor Infantil de Valencia 2017.

Agregar comentario

Haga clic aquí para publicar un comentario

Campo de Golf El Castillejo, Alcalá de la Selva